יש לי ספיקות לפני החתונה, מה עושים?

שאלה שהגיע לצוות ההתאחדות למדריכי נישואין בישראל:

שבוע טוב,
קבענו תאריך לחתונה בשעה טובה ויש לי ספקות. פתאום יש דברים שלא נראים לי ומעלים בי חשש. אלו לא דברים מאוד משמעותיים אך זה לא נותן לי מנוחה. האם זה טבעי ונורמלי? ואיך אני יודעת מה כן ומה לא?

 

כותב התשובה, הרב דוד בן חי
מנהל ההתאחדות למדריכי נישואין בישראל.

שלום וברכה.

יש לדעת שספקנות היא חלק טבעי מהתודעה האנושית. אנו נוטים להטיל ספק על כל מידע חדש, מציאות חדשה שנוצרת, או מציאות עתידית שעתידה להיווצר.

ודווקא בהתבשלות הראשונית של מערכת הנישואין אנו תמיד נבדוק התאמה בין המציאות לבין מה שנאמר לנו במהלך הפגישות או ההיכרות עם בן או בת הזוג.

[במאמר מוסגר על פי חוקרים הספקנות היא פעולה של הישרדות – מנגנון הזהרה מפני איומים, ונובע פעמים רבות מהצורך להבין את העולם באופן מדוייק].

לכן, זה טבעי ולגיטימי שיהיו ספיקות למיניהם בהתחשב לעובדה שדווקא בתקופה זו מנסים לבנות אמון, חיבור, ותשתית למערכת יחסים עתידית.

לכן יש להבין באיזה ספיקות מדובר. האם מדובר בספיקות סתם לשם ספק? כי כאשר הספק הופך לאידיאולוגיה ולא לכלי חקירה הוא ימנע מאיתנו להתקדם בחיים.

האם הספק הוא מניפולטיבי? זאת אומרת העובדות בשטח מראות את המציאות כמות שהיא, ובכל זאת אנחנו נוטים להסתפק כדי להכחיש אותה מכל מיני סיבות כמו הססנות, פחד, חרדת חתונה?

או שמא ישנו ספק מתוך חוסר ידע? או הבנה מדוייקת של המציאות. על כן יש לחקור היטב ולבדוק ולהשתמש במנגנון הבריא של הספק.

על כן, קודם כל יש לברר באיזה ספק מדובר. ואם לדברייך הספיקות אינם משמעותיים דיים ככל הנראה מספר דברים לא מיושביים עד תום.

לכן הייתי ממליץ, [והמלצה זו גורפת לאורך החיים כבני זוג] לדבר על הספיקות הללו. ולא לחיות איתם. כמו שאמרו חכמינו, אין שמחה כהתרת הספיקות.
לדבר על כך עם ההורים. או המדריכה. ובמידת הצורך אפילו עם החתן עצמו. כדי ליישב את דעתך ולשחרר מעלייך את בור הרגשות השליליים שנוצרים מספיקות אלו.

מיותר לציין, שיש לעשות זאת בכבוד הראוי.

כמו כן יש להתחשב תמיד לזמן. שמא התקופה היא לחוצה כרגע. או שמא עובר על בן הזוג משהו שאין לנו מידע כלפיו והוא אינו בהכרח קשור אלינו. ועל ידי זה לפרפץ את הספיקות ולתת להם מסגרת נכונה התואמת את המציאות.

בהצלחה מרובה.

מחפשים מדריך או מדרכיה שילוו אתכם לקראת הנישואין? צרו קשר עם צוות ההתאחדות, ואנו נעזור לכם למצוא את המדריך המתאים עבורכם באיזור מגוריכם.
טל': 073-3459153
מייל': madrichim@acft.org.il

 

 

Scroll to Top